Knowledgebase: Malay > My xBTCe Settings > Security
Tingkatkan Sekuriti Akaun xBTCe
Posted by Olga P, Last modified by Olga P on 21 August 2017 02:32 PM

Prosedur pengesahan dua faktor menambah lapisan tambahan keselamatan ke akaun xBTCe anda dengan menghendaki memasukkan kod keselamatan sebagai tambahan kepada kata laluan, semasa masuk ke akaun. Kod keselamatan (kata laluan sekali-sekali) dijana dalam aplikasi mudah alih Google Authenticator.

Oleh itu, walaupun kata laluan dari ruangan peribadi My xBTCe anda dikompromikan atau dicuri, hanya orang yang mempunyai akses fizikal ke peranti mudah alih anda boleh log masuk ke akaun xBTCe anda.

Aplikasi 'Google Authenticator'

Jika anda adalah pemegang peranti berdasarkan Android, BlackBerry, iPad/ iPhone atau Windows Phone, anda boleh memuat turun dan memasang aplikasi mudah alih percuma yang dipanggil 'Google Authenticator'.

Memasang aplikasi, membolehkan 2-factor authentication dalam My xBTCe dan menghasilkan kod keselamatan, sehingga meningkatkan keselamatan log masuk ke akaun anda. Ketahui lebih lanjut...

Sebaik sahaja anda telah memasukkan 2-factor Authentication dengan xBTCe, prosedur log masuk sedikit berbeza dari proses biasa. Anda akan bermula dengan log masuk seperti biasa melalui log masuk sosial atau dengan e-mel dan kata laluan anda. Kemudian anda akan diminta memasukkan kata laluan sekali-sekali yang dihasilkan oleh aplikasi 'Google Authenticator'.

Jika atas sebab tertentu anda tidak boleh mendapatkan kod keselamatan, gunakan kod sandaran yang unik yang kami cadangkan anda untuk menjana semasa lulus prosedur '2-factor Authentication' atau selepas pengaktifannya pada bila-bila masa.

IP White/Black lists

Sekiranya anda mempunyai alamat IP statik, satu lagi cara untuk meningkatkan keselamatan akaun xBTC anda ialah penggunaan IP White/ Black lists. Pilih Tetapan→ Aktiviti Pengguna dalam profil xBTCe anda dan tambahkan alamat yang anda mahu Whitelists/ Blacklists. Dengan cara ini, anda boleh menyekat alamat IP yang tidak diingini atau sebaliknya, membenarkan akses kepada hanya alamat IP khusus yang anda percayai.

Setelah menambah alamat IP ke Whitelists, anda akan dapat mengakses profil xBTCe anda hanya dengan menggunakan alamat ini. Sekiranya Whitelists anda kosong, anda akan dapat mengakses ruangan peribadi My xBTCe anda menggunakan mana-mana alamat IP yang tidak disenarai hitam. Ketahui lebih lanjut...

(0 vote(s))
Helpful
Not helpful


 
Copyright © 2014-2019 xBTCe. All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.The Leading Global Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Namecoin Exchange - xBTCe